အမ်ိဳးသားဒီမိုကေရစီအဖြဲ႕ခ်ဳပ္ အတြင္းေရးမွဴး ေဒၚေအာင္ဆန္းစုႀကည္ ၁၃ ရက္ ညေန ၅ နာရီ ၁၅ တြင္ လႊတ္ေျမာက္ခဲ့ျပီး... ေဒါက္တာလြဏ္းေဆြ... မိုးမခ...ဆရာေတာ္ ေဒါက္တာအရွင္ေဆကိႏၵ ...ဟစ္တိုင္...ျမန္မာေမာ္ဒယ္ေလာက...သီတဂူစတား...ေခတ္ျပိဳင္...က်န္းမာေရး...ခ်က္နည္းျပဳတ္နည္း...မိုးေလ၀သ...ဒီဗီြဘီေရြးေကာက္ပြဲ...ရတနာပံု

"စကားေျပာလို႔ရေအာင္ အသံနည္းနည္းေလး တိတ္ၿပီး ေနေပးၾကပါ။ တိတ္တိတ္ေလး ေနေပးၾကမွ ေျပာတာကို ၾကားရမွာေပါ့။ တကယ္ေျပာရမယ့္ အခ်ိန္က်မွ အသံမထြက္ဘဲ မေနၾကနဲ႔။ ေနာက္က မၾကားရင္လည္း ေရွ႕ကလူေတြက ေနာက္က လူေတြကို ျပန္ေျပာျပေပါ့။ အဲဒီလို တစ္ေယာက္နဲ႔ တစ္ေယာက္မွၽတတဲ့ စိတ္ထားၾကမွေပါ့။ ေရွ႕ကလူေတြကလည္း ေနာက္က လူေတြကို ငဲ့ၿပီး တိတ္တိတ္ေလး ေနမယ္။ အမေလး စစခ်င္း တကယ္ထဲကို နိုင္ငံေရးသင္ခန္းစာ ေပးေနရတာပဲ။ မေတြ႕ရတာလည္း ၾကာၿပီ ဆိုေတာ့ ေျပာစရာေတြက အမ်ားႀကီးပဲ။ အခုက အသံခ်ဲ႕စက္ မရွိလို႔ မၾကားရဘူး။ အားလံုး ၾကားခ်င္ရင္ မနက္ျဖန္ ႐ံုးကိုလာခဲ့။ အသံခ်ဲ႕စက္နဲ႔ ေျပာမယ္"

Monday, December 6, 2010

အုန္းထမင္း အလြယ္ခ်က္နည္း

အဆင္း အနံ႔ အရသာနဲ႔ ျပည့္စံုတဲ့ အုန္းထမင္း

ဆန္ ၂ ခြက္

ဥနီ ပဲစိမ္းေစ့နဲ႔ အုန္းႏို႔ေရ
ဒီေန႔ အုန္းထမင္းခ်က္ျဖစ္တယ္ … ခပ္လြယ္လြယ္ခ်က္လိုက္တာပါ …
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
၁။ ဆန္ ခြက္ေသး (၂) ခြက္
၂။ အုန္းႏို႔ရည္ (၁၀၀) မီလီလီတာခန္႔
၃။ ပဲစိမ္းေစ့ (၁၀၀) ဂရမ္
၄။ မုန္လာဥနီ အနည္းငယ္
၅။ သၾကား ဆား ဆီ အနည္းငယ္
ခ်က္ျပဳတ္နည္း အဆင့္ဆင့္ …
ထမင္းေပါင္းအိုးထဲကို ဆန္ေဆးထည့္ျပီး ေရနဲ႔ အုန္းႏို႔ေရ ပမာဏကို ယခင္ထမင္းခ်က္တဲ့အခ်ိဳးအတိုင္းထည့္ရပါတယ္။ ဆားနဲ႔ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ဆူပြက္သည္အထိ ခ်က္ထားရပါမယ္။ ဆူလာတဲ့အခါ ဆီအနဲငယ္နဲ႔ ပဲစိမ္းေစ့နဲ႔ ဥနီလွီးထားတာထည့္ျပီး ေမႊေပးရပါတယ္။ ၃ မိနစ္ တစ္ခါေလာက္ ေမႊေပးျပီးတာနဲ႔ အလြန္ အနံ႔ေမႊးၾကိဳင္ေသာ အုန္းထမင္း ျဖစ္လာပါတယ္။
လွလည္းလွ အရသာလဲရွိျပီး အလြန္လြယ္ကူသည့္ခ်က္နည္းတစ္ခုျဖစ္ပါေၾကာင္း သတင္းေကာင္းပါးအပ္ပါသည္ ….

No comments:

Post a Comment