Monday, December 6, 2010
Butter rice ေထာပတ္ထမင္း ..
ေထာပတ္ထမင္းကေတာ့ တစ္ခါတစ္ေလ ဒါန္ေပါက္အလြမ္းေျပ ခ်က္စားေလ့ရွိပါတယ္ …. ဒီေန႔ေတာ့ ပိတ္ရက္မုိ႔လို႔ ေထာပတ္ထမင္းနဲ႔ ၾကက္သားဟင္း ခ်က္စားျဖစ္တယ္ … ခ်က္နည္းက ဗမာျပည္ကခ်က္တာနဲ႔ နဲနဲကြဲလို႔ ကၽြန္မခ်က္နည္းကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါတယ္ .. အဲဒီနည္းကေတာ့ ကၽြန္မသူငယ္ခ်င္း ဘင္းဂလားေဒ့ရွ္ကုလားမခ်က္တဲ့နည္းကို ဗမာမႈျပဳစားျခင္းျဖစ္ပါတယ္ ..
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား ..
ဆန္ (၃) ခြက္ (ခြက္ေသး)
သစ္ၾကားပိုးေခါက္ နဲ႔ ကုလားေ၀းရြက္ အနည္းငယ္
မုန္လာဥနီခပ္လတ္လတ္တစ္လံုး
ပဲစိမ္းေစ့ (၁၅) က်ပ္သား ..
ႏို႔ဆီ .. သၾကား … ဆား ..
ခ်က္ျပဳတ္ပံု အဆင့္ဆင့္ ...
ဒါန္အိုးထဲသို႔ ေထာပတ္ တစ္ဇြန္းသာသာခန္႔ကို ထည့္လိုက္ျပီး အရည္ေပ်ာ္တာနဲ႔ သစ္ၾကားပိုးနဲ႔ ကုလားေ၀းရြက္ထည့္ျပီး ခဏဆီသတ္လိုက္ပါတယ္ … ထို႔ေနာက္ ဆန္ (ဆန္ကို မေဆးရပါ) ကိုထည့္ျပီး ေမႊေပးပါတယ္ … ထို႔ေနာက္ ဥနီ ပဲစိမ္းေစ့နဲ႔ ဆား ထည့္ျပီး မီးေအးေအးနဲ႔ ေလွာ္သလိုမ်ိဳး ေမႊေပးပါတယ္ … တစ္ခ်ိန္ထဲမွာပဲ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲမွာ ေရ (ဆန္၏တစ္ဆခြဲ) ခန္႔ကို ထည့္ျပီး ဆူေအာင္တည္ထားပါတယ္ … ေလွာ္ေနတဲ့ဆန္ေတြ ေမႊးျပီး မာလတဲ့အထိ စိတ္ရွည္ရွည္ ေမႊေပးရပါတယ္ .. ထို႔ေနာက္ ေရဆူေနတဲ့ ထမင္းေပါင္းအိုးထဲထည့္ျပီး ႏို႔ဆီ တစ္ဇြန္းနဲ႔ သၾကားအနည္းငယ္ထည့္ျပီး ႏွက္ထားလိုက္ပါတယ္ … မၾကာခဏ ေမႊေပးပါတယ္ … ခဏေနေတာ့ ေမႊးၾကိဳင္တဲ့ ေထာပတ္ထမင္း ျဖစ္သြားပါတယ္ …
ကုလားမေတြက ထမင္းခ်က္တိုင္း ဆန္နဲ႔ မုန္လာဥနီကို ဆီနဲ႔အရင္ ေၾကာ္ျပီးမွ ေရဆူတဲ့အထဲထည့္တာကို အတုခိုးလိုက္ျခင္းျဖစ္ပါတယ္ … ဒါေပမယ့္ အဲဒီနည္းရဲ႔ အားသာခ်က္က ထမင္းလံုးေတြ ေတာင့္တင္းျပီး လွပါတယ္ … စားတဲ့အခါလဲ အမ်ားၾကီးမစားႏိုင္လို႔ ဧည့္သည္မ်ားဖိတ္ေကၽြးလွ်င္ အကုန္သက္သာႏိုင္ပါေၾကာင္း သတင္းေကာင္းပါးအပ္ပါတယ္ …
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment