Monday, December 6, 2010
Chicken curry ၾကက္သားဟင္း
ၾကက္သားဟင္းခ်က္တာကေတာ့ ဘာမွထူးဆန္းမယ္လို႔ မထင္ပါဘူး … ဒါေပမယ့္ ေထာပတ္ထမင္းတင္ထားျပီး ဟင္းမပါရင္ ဘာနဲ႔ စားရမလဲလို႔ေမးမွာစိုးလုိ႔ ၾကက္သားဟင္းပါ တင္လိုက္တယ္ …
ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား …
ၾကက္ အေကာင္ခပ္ေသးေသး (၁) ေကာင္ .. ၃၅ က်ပ္သားခန္႔
ၾကက္သြန္ အနီ (၂) ဥ … ၾကက္သြန္ျဖဴ နဲ႔ ဂ်င္း သင့္ေတာ္သလိုထည့္ ..
သစ္ၾကားပိုး .. ကုလားေ၀း … ကုလားမဆလာ
ဆား .. ဆႏြင္း .. ငံျပာရည္ .. ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔
ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္
ၾကက္တစ္ေကာင္ကို (၄) တံုးတံုးျပီး ဆား ဆႏြင္းနဲ႔ ငံျပာရည္နယ္ျပီး တစ္နာရီခန္႔ထားပါသည္ .. အသားထဲ အရသာ၀င္ေစရန္ျဖစ္ပါသည္။ ဒိန္ခ်ဥ္ရွိပါက အနည္းငယ္ထည့္ျပီး နယ္ထားလွ်င္ ပိုေကာင္းပါသည္။ ဒါန္အိုးထဲကို ဆီ (မခန္႔မွန္းတတ္ပါ) သင့္ေတာ္သလိုထည့္ျပီး ဆီဆူလာလွ်င္ ၾကက္သြန္ ျဖဴနီဂ်င္း ေထာင္းထားတာကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ရပါမည္ … ၾကက္သြန္မ်ား ႏြမ္းျပီး ေမႊးလာသည္အထိ စိတ္ရွည္ရွည္ဆီသတ္ရပါမည္ .. ထို႔ေနာက္ သစ္ၾကားပိုးနဲ႔ ကုလားေ၀းရြက္ကိုထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါသည္ … အဲဒီေနာက္ ငရုတ္သီးအစိမ္းမႈန္႔ (အေရာင္တင္မႈန္႔) ထည့္ျပီး ေခတၱေမႊေပးပါသည္။ ထို႔ေနာက္ အသင့္နယ္ဖတ္ထားေတာ့ ၾကက္သားကိုထည့္ျပီး ေမႊးလာသည္အထိထားပါသည္။ မဆလာ အနည္းငယ္ကိုပါ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါတယ္ … ေရထြက္တာကုန္ျပီဆိုလွ်င္ ေနာက္ထပ္ သင့္ေတာ္သေလာက္ေရထည့္ျပီး အဖံုးအုပ္ကာ ၾကက္သားမ်ားႏူးသည္အထိ တည္ထားရံုပါပဲ … က်က္ခါနီး ဆီျပန္ခါနီးမွာ မဆလာမႈန္႔အနည္းငယ္ထပ္ထည့္လိုက္ပါသည္ … အလြန္ေမႊးၾကိဳင္ပါသျဖင့္ တျခားအခန္းမွ သူမ်ား အနံ႔ရျပီး ဗိုက္ဆာကုန္ပါသည္ …
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment